zondag 24 juli 2016

time out (2)

Omdat het erop lijkt, alsof "onze" petitie tegen de "time out" maatregel van minister Schippers enigszins aan het doodbloeden is, lijkt het me zinvol nu eindelijk de petitie ook buiten FB beter te promoten. Om die reden heb ik een nieuwe tekst geschreven, die mensen zouden kunnen uitprinten en vervolgens op prikborden (bij instellingen) op zouden kunnen (laten) hangen. De tekst is deze:

"Petitie tegen de “time out”-maatregel in de "Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg”
We zijn een petitie gestart tegen de laatste wetswijziging van minister Schippers van de wet “verplichte ggz”, waarin ze een “time out”-maatregel wil invoeren, die het mogelijk maakt “verwarde personen”, die nog geen gevaar vormen, maar dat in de toekomst eventueel wel zouden kunnen doen, drie dagen op te sluiten ter observatie.
Let wel: voor mensen, die een gevaar vormen voor zichzelf en/of voor anderen bestaat al de mogelijkheid in de wet, om in te grijpen. Te denken is dan aan een zogeheten IBS of zelfs een “Rechterlijke machtiging”. Deze nieuwe “time out”-maatregel maakt het echter mogelijk, om iedereen, die zich “verward” gedraagt, “van de straat te plukken” en drie dagen op te sluiten ter observatie, enkel omdat er het vermoeden bestaat, dat deze persoon gevaarlijk ZOU KUNNEN worden.
Dat betekent, dat willekeurige mensen, ook zonder psychiatrische achtergrond, die “lastig” zijn, zonder al te veel nadere toelichting opgesloten kunnen worden. Wij vinden dit een kwalijke ontwikkeling en tekenen hier verzet tegen aan. Dit is een grove inbreuk op de mensenrechten en zeker ook in strijd met het met het VN Verdrag voor de Rechten van Personen met een Handicap dat vanaf 14 juli 2016 van kracht is in Nederland.
Als je ook vindt, dat een dergelijke maatregel te ver gaat, verzoeken we je, om de petitie mee te ondertekenen. De petitie is terug te vinden onder https://timeoutvandetafel.petities.nl/"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten